На конкурс Бирамо нај-креацију“, 2012.  пријавио се велики број ученика. Новину представља то што су ове године могућност да учествују, имали и ученици седмог и осмог разреда основних школа са територије града Београда. Велики број пристиглих радова ученика основних школа потврђује да је позив да нам се придруже био прави погодак.

Изложба најбољих радова и радова  који су ушли у ужи избор за награде отворена је 27. априла 2012. године. У узбудљивој и свечаној атмосфери  проглашени су победници конкурса. Чланови  жирија били су наставници стручних предмета - дизајна, цртања и сликања и практичне наставеОсим што је могао да ужива у креативности и квалитету пристиглих радова, како ученика средње, тако и ученика основних школа, жири је имао веома озбиљан задатак – да од мноштва одличних радова изабере најбољи.

Чланови жирија,  Марија Величковић, Горица Петронијевић, Тамара Бановић, Ката Зековић, Радмила Гачевић и Градимир Тодоровић, овако су рангирали ауторе и њихове радове:

 

У КAТЕГОРИЈИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

(Техничка школа за дизајн коже) 

-Прво место освојила је Теодора Манић , ученицa  III1 (конфекција)

-Друго  место освојиле су

Ирена Карановић,  ученицa  III1 (конфекција) и

Катарина Николић,ученицa  III1 (конфекција)

-Треће место освојила је Милена Драгосављевић, ученица  II1 (галантерија)

  Три ученицепохваљене сузаизузетнукреативност:

 -Нина Пиперски

 -Сања Јовановић  и

-Татјана Поповић.

Награда за најбољу креацију је, традиционално, израда одевног предмета из дизајнерске колекције најуспешнијег аутора,  а за освојено друго и треће место, осим диплома,ученице су добиле на поклон  сликарски  материјал.

 

 

 

Као награду ученица Теодора Манић  добила је  кожну јакну израђену у њеној величини по победничкој скици. Јакна јој је  уручена на крају школске године.

У КАТЕГОРИЈИ ОСНОВНИХ ШКОЛА:

-Прво место освојила је Јелена  Александрић,  ученица  ОШ Живомир Савковић” из Ковачевца

-Друго  место  освојио је Никола Божичковић, ученик ОШ Раде Драинац” из Борче

-Треће место поделиле су  

Ивана Милојевић ОШ Свети Сава” из Буковика и

Марија Стојчевски из Новог Београда

За изузетну  креативност похваљен је је Вукашин Чокић.

Осим диплома и победници конкурса у категорији основних школа добили су вредне награде. Ученица  Јелена Александрићкоја је освојила прво местодобила је  женску торбу, а Никола Божичковић,  који је освојио друго место у овој категорији, добио је на поклон  мушку торбу од коже. Обе торбе су креирали и израдили чланови Креативне радионице  Техничке школе за дизајн кожеЗа освојено друго и треће место у овој категоријинаграђени ученици су добили сликарски материјал.

 

 

Блогови и веб странице